Het is niet te doen om alle kranten stukken op onze website te plaatsen. Bovendien komt het natuurlijk ook allemaal een beetje op hetzelfde neer, hoewel we wel blij zijn met alle media aandacht.
 

 23 oktober 2013 vakblad wijngaardeniersgilde.Van bakker tot succesvolle wijngaardenier....Lees meer
Dinsdag 15 oktober 2013 De neije krant......3 winnaars kurkenspel bij wijngaard Edelhof......Lees meer
Zaterdag 28 september 2013 Brabants dagblad...Goede druiven van Zeelandse bodem........Lees meer
Dinsdag 19 september 2013 De neije krant......Open dag wijngaard de Edelhof......................Lees meer

Dinsdag 3 september 2013 De koerier........Streekwijnen van Brabantse wijnboeren................Lees meer

Dinsdag 30 April 2012 De koerier............ Wijn maken is proeven meten corrigeren...............Lees meer
Donderdag 24 Sept 2015 TV LAND VAN CUIJK ....  http://www.tvlandvancuijk.nl/televisie/uitzending/23-09-2015-uit-en-thuis-van-druif-tot-wijn/

 

 

                          zondag, 30 juni 2013  Neije krant Mill

 

 

Al sinds 1990 is René van Hout (52 jaar) uit Mill actief met wijn. Als hobby had hij een eigen wijngaard en maakte verschillende wijnen. Maar deze hobby wordt sinds 2012 professioneler aangepakt. René: “De Edelhof is nu officieel een wijnbedrijf. We kregen tijdens rondleidingen en de wijnproeverijen zoveel positieve reacties dat Arlette (zijn echtgenote) en ik besloten hebben deze stap te zetten.” Als hobbywijngaard is het verkopen van wijnen officieel niet toegestaan. “En uiteraard wilde de gasten na een proeverij ook graag een fles mee naar huis nemen. Dat is nu we een wijnbedrijf zijn geen enkel probleem.”

Dat de wijnen van deze Millse wijnboer goed voor verkoop zijn, blijkt wel uit de vele prijzen en certificaten die sinds 1990 behaald werden. René: “Deze kregen we op nationale keuringen en vorig jaar nog is onze witte wijn tot beste Brabantse wijn gekozen van de 12 deelnemende Brabantse wijnbedrijven. Ook dit jaar zijn we weer van 9 professionele Brabantse wijngaarden 2e geworden.” De rode wijn van wijnbedrijf de Edelhof is door wijninstituut Nederland in 2012 zelfs bekroond met een keurzegel. Doel was ook om de wijnen in de schappen te krijgen van slijterijen. “Das goed gelukt,” vertelt René. “Onze wijnen liggen nu inmiddels bij 4 goede slijterijen in de regio, bij een boerenwinkeltje en worden verwerkt in streekproductenpakketten door herderin Marianne bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof in Mill.”

Gedurende de hele zomer is een bezoek aan wijngaard de Edelhof aan de Witte dellen in Zeeland (gemeente Landerd) een leuke aanvulling van een uitstapje. “Bij een bezoekje aan onze wijngaard vertellen we over druiven, het wijn maken en uiteraard is er ook wat te proeven. In tegenstelling tot andere wijngaarden hebben wij als wijngaard de Edelhof de productie in eigen beheer en hierdoor kunnen we tijdens een rondleiding het hele totaalplaatje laten zien.” René vertelt dat hij regelmatig rondleidingen geeft aan groepen die bezig zijn met een bedrijfsuitje of buurtschappen die een fietstochtje door de regio maken. “Het hoeft natuurlijk niet perse in een grotere groep, iedereen is hier welkom.”

Meer weten? Kijk dan op edelhof.nl of bel met René van Hout op tel. 06 - 13 69 29 89.

 

Bron: zondag, 30 juni 2013 15:56 Nej krant Mill